top of page

LUMIX GH6, bezzrcadlovka nové generace

...

se záznamem v kvalitě až 5,7K/60p 10-bit, C4K/60p 10-bit 4:2:2 bez časového omezení, či 4K/120p, a Slow Motion záznamem až 300 fps FHD

Společnost Panasonic představuje nový videocentrický LUMIX GH6. Nejnovější vlajkový model bezzrcadlovek LUMIX G založené na standardu Micro Four Thirds.

V roce 2009 představila společnost Panasonic Lumix GH1, první model řady LUMIX GH s hybridní koncepcí fotoaparátu a videokamery. Od té doby se řada GH vyvíjela, přidávala inovativní funkce a díky svému výkonu, mobilitě a robustnímu designu stala oblíbenou mezi tvůrci po celém světě. LUMIX GH6 je nejnovějším přírůstkem této řady a opět překonává a posouvá hranice možného v nástrojích pro obrazovou tvorbu.

Díky zvýšení efektivního počtu pixelů o více než 20 %*1 u nového 25,2M Live MOS senzoru se může pochlubit vysokým rozlišením s extrémně rychlým vyčítáním signálu a širokým dynamickým rozsahem. Zcela nová generace procesoru Venus Engine byla rovněž vylepšena o pokročilé technologie zpracování obrazu, které umožňují vykreslit obraz ve vysokém rozlišení s přirozenou strukturou šumu a bohatou reprodukcí barev, což je charakteristickým znakem fotoaparátů LUMIX.

LUMIX GH6 jako první mezi fotoaparáty řady LUMIX G obsahuje V-Log/V-Gamut a poskytuje více než 12 a dokonce více než 13 stupňů širokého dynamického rozsahu při použití režimu Dynamic Range Boost.*2

Nový model LUMIX GH6 udělal další krok ve vývoji a dosáhl na režimy videa v kvalitě C4K/4K 4:2:2 10-bit 60p s neomezenou dobou záznamu*3, 4:2:0 10bit 4K120p, 4:2:2 10bit FHD 240p HFR (High Frame Rate) a FHD až 300fps VFR (Variable Frame Rate) pro zpomalenou reprodukci dynamického pohybu. Kromě režimu 4:2:0 10bit 5,7K 60p lze nahrávat 4:3 Anamorfně 4:2:0 10bit 5,8K 30p (4,4K 60p) s využitím celé plochy snímače. Na monitoru je možné v reálném čase zobrazit roztažené záběry (Desqueeze Display).

Záznam videa v režimu 5,7K 30p je poprvé u fotoaparátů LUMIX k dispozici ve formátu Apple ProRes 422 HQ, což umožňuje nelineární střih bez překódování.

Lepší technologií distribuce a odvádění tepla se prodloužila doba záznamu.

Model LUMIX GH6 se může pochlubit 7,5 EV výkonnou stabilizací obrazu s technologií Dual I.S.2 pro neroztřesené snímání z ruky. Novinka využívá vysoce přesný pětiosý gyroskopický snímač s novým algoritmem, který umožňuje dosáhnout 7,5stupňové stabilizace v systému Body I.S.*4 a Dual I.S.2*5. Nabízí také širokou škálu formátů záznamu, rozlišení a snímkových frekvencí, z nichž si můžete vybrat podle účelu včetně stabilizace anamorfních objektivů.

Model byl navržen a vyvinut na základě bezprostředních filmařských zkušeností, aby kromě vynikajícího zobrazovacího výkonu a mobility umožnil vysoce kvalitní vyjádření videa a zvýšil efektivitu

pracovního postupu od nastavení přes snímání až po postprodukci.

Společně s širokou nabídkou objektivů se společnost Panasonic zavázala stát se lídrem v oboru u tvůrců, kteří hledají nový způsob, jak překonat omezení, která svazují jejich tvořivost.

165 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page